INFOA PENNUN OSTAJALLE

Tassukallion pennut myydään vain aktiivisiin ja harrastaviin/metsästäviin koteihin, joissa on aikaa sekä viitseliäisyyttä perehtyä koiran peruskoulutukseen. 

Toivoisin, että kerrot yhteydenotossasi aikaisemmasta koirataustastasi, ja millaiseen kotiin sekä käyttöön koira sinulle tulisi.
Lisäksi toivon, että kerrot oletko valmis käyttämään koiran vähintään
Noutajien Taipumuskokeessa ja rodun edellyttämissä PEVISA tutkimuksissa.

Toivoisin, että pennusta kiinnostuneet ostajat tulisivat käymään luonamme pentujen ollessa vähintään 3viikkoa. Eli ainakin kerran ennen pennun luovutusta, jotta voisimme kasvotusten vielä keskustella kyseessä olevasta rodusta, sen koulutuksesta, rodussa esiintyvistä mahdollisista sairauksista yms.

Mikäli olet tämän jälkeen edelleen kiinnostunut Tassukallion pennusta, otan vastaan kumpaakin osapuolta sitovan pentuvarauksen, jolloin maksatte pennusta varausmaksun.

Pennut kasvavat meillä kotioloissa ihmisten parissa, jolloin ne alkavat jo pienestä pitäen tottua erilaisiin ääniin, ihmisiin, sekä koiriin.

Tassukallion pennut luovutetaan aikaisintaan 7-viikon iässä, jolloin ne ovat kolmeen kertaan madotettuja, mikrosiru-tunnistusmerkittyjä ja eläinlääkärin tarkastamia, sekä rekisteröity Suomen Kennelliittoon. 

Mukaansa ostaja saa pentupakkauksen, ja kattavat kirjalliset pennun hoito-ohjeet, jotka sisältävät ohjeet mm: Ruokinnasta, rokotuksista, madotuksista, pennun liikunnasta ja koulutuksesta.Sekä tietenkin kasvattajan tuen koko koiran eliniäksi. Toivoisin siis, että kuulisin pennuista vielä luovutuksen jälkeenkin olipa uutiset hyviä tai huonoja.

Olisi myös mukava, että pentujen kanssa osallistuttaisiin Tassukallion Kennelin järjestämiin pentutapaamisiin. 


Edellytän pennun ostajalta, että Tassukallion kennelin kasvatit käytetään 
Noutajien Taipumuskokeessa sekä tehdään rodun edellyttämät PEVISA-tutkimukset.

Alla linkki Suomen Noutajakoirajärjesto Ry sivuille, jossa tietoa noutajien taipumuskokeesta, sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa noutajan omistajalle.
Suomen Noutajakoirajärjestö


Kennelliiton kauppasopimuksen teon yhteydessä myös painotan ostajalle, että hänen täytyy olla myös tietoinen riskeistä, joita pennun hankintaan liittyy. 

Se, että pennun vanhemmat ovat terveitä, ei aina valitettavasti voi taata sitä, että pennusta kasvaisi aina täysin terve koira.

Terveen koiran saamiseen vaikuttaa suuresti myös esimerkiksi: 
Ruokinta, oikeanlainen liikunta, ja sopiva paino pennun ollessa kasvuiässä.

Tassukallion pennun ostaja sitoutuu ostohetkellä käyttämään pennun rodun vaativissa PEVISA- tutkimuksissa koiran ollessa n. 1,5vuotias.
(Lonkat, kyynärät, silmät)


Pentusuunnitelmia vuodenvaihteessa 22/23

Seuraavaan juoksuun loppu vuonna 2022 on tarkoitus astuttaa
ALLIHUUPAN KÄNKKÄRÄNKKÄ "TESSA"

Tessalla on yksi pentue ennestään, ja se pentue on osoittautunut oikein lupaavaksi.
Tessalle on uros jo katsottuna, mutta odotamme vielä geenitesti tuloksia.
Mikäli geenitestien tulokset ovat ok, julkistan yhdistelmän sen jälkeen.

Pennut myydään vain kokeista kiinnostuneisiin, metsästäviin ja harrastaviin koteihin.

Päivitetty: 25.9.2022