INFOA PENNUN OSTAJALLE

Tassukallion pennut myydään vain aktiivisiin ja harrastaviin/metsästäviin koteihin, joissa on aikaa sekä viitseliäisyyttä perehtyä koiran peruskoulutukseen. 

Toivoisin, että kerrot yhteydenotossasi aikaisemmasta koirataustastasi, ja millaiseen kotiin sekä käyttöön koira sinulle tulisi.

Toivoisin, että pennusta kiinnostuneet ostajat tulisivat käymään luonamme pentujen ollessa vähintään 3viikkoa. Eli ainakin kerran ennen pennun luovutusta, jotta voisimme kasvotusten vielä keskustella kyseessä olevasta rodusta, sen koulutuksesta, rodussa esiintyvistä mahdollisista sairauksista yms.

Mikäli olet tämän jälkeen edelleen kiinnostunut Tassukallion pennusta, otan vastaan kumpaakin osapuolta sitovan pentuvarauksen, jolloin maksatte pennusta varausmaksun.

Pennut kasvavat meillä kotioloissa ihmisten parissa, jolloin ne alkavat jo pienestä pitäen tottua erilaisiin ääniin, ihmisiin, sekä koiriin.

Tassukallion pennut luovutetaan aikaisintaan 7-viikon iässä, jolloin ne ovat kolmeen kertaan madotettuja, mikrosiru-tunnistusmerkittyjä ja eläinlääkärin tarkastamia, sekä rekisteröity Suomen Kennelliittoon. 

Mukaansa ostaja saa pentupakkauksen, ja kattavat kirjalliset pennun hoito-ohjeet, jotka sisältävät ohjeet mm: Ruokinnasta, rokotuksista, madotuksista, pennun liikunnasta ja koulutuksesta.Sekä tietenkin kasvattajan tuen koko koiran eliniäksi. Toivoisin siis, että kuulisin pennuista vielä luovutuksen jälkeenkin olipa uutiset hyviä tai huonoja.

Olisi myös mukava, että pentujen kanssa osallistuttaisiin Tassukallion Kennelin järjestämiin pentutapaamisiin. 


Edellytän pennun ostajalta, että Tassukallion kennelin kasvatit käytetään 
noutajien taipumuskokeessa.

Alla linkki Suomen Noutajakoirajärjesto Ry sivuille, jossa tietoa noutajien taipumuskokeesta, sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa noutajan omistajalle.
Suomen Noutajakoirajärjestö


Kennelliiton kauppasopimuksen teon yhteydessä myös painotan ostajalle, että hänen täytyy olla myös tietoinen riskeistä, joita pennun hankintaan liittyy. 

Se, että pennun vanhemmat ovat terveitä, ei aina valitettavasti voi taata sitä, että pennusta kasvaisi aina täysin terve koira.

Terveen koiran saamiseen vaikuttaa suuresti myös esimerkiksi: 
Ruokinta, oikeanlainen liikunta, ja sopiva paino pennun ollessa kasvuiässä.

Tassukallion pennun ostaja sitoutuu ostohetkellä käyttämään pennun rodun vaativissa PEVISA- tutkimuksissa koiran ollessa n.18-24kk.
(Lonkat, kyynärät, silmät)
PENTUSUUNNITELMAT

Pentuja suunnitteilla 2020/2021
Allihuupan Känkkäränkkä "Tessa"
Rasinsalon Corona "Cora"


Allihuupan Känkkäränkkä "Tessa"
Tessa jalostustietokannassa

Odotan Tessan juoksua marraskuun 2020 tienoille, jolloin se on tarkoitus astuttaa uroksella Brufinn Living Legend "Veikko"
Mikäli kaikki menisi suunnitelmien mukaan olisi pentuja odotettavissa syntyväksi tästä yhdistelmästä vuoden 2021 alkupuolella, ja pentujen luovutus osuisi mahdollisesti tällä aikataululla maaliskuulle 2021.

Tessa on minun jalostusnarttuni, ja oman narttuni Allihuupan Kengurumeininki "Lumi" sisko.

Tessan omistaja Suvi kuvailee Tessaa näin:

"Tessa on aina iloinen ja valmis hommiin. 
Suhtautuminen toisiin koiriin ja ihmisiin rauhallinen ja avoin. Tessa on ollut erittäin helppo koira kouluttaa, se on myös kova metsästämään, ja hänellä voimakas halu löytää riistaa. 
Metsästäessä hän on hyvin kuuliainen, tarkkaavainen. Seuraa tarkasti tilannetta hiljaa passipaikassa odottaen käskyä noutoon. 
Tessan parhaat puolet ovatkin maltti, tarkkaavaisuus ja helppo miellyttää.
Tessan kanssa ollaan heti pennusta lähtien aloitettu harrastukset pentukurssista arkitapakurssiin. Kokeiltiin myös ralli tokoa, vesipelastustusta ja hakua. Eli erittäin monipuolisesti ollaan pystytty harrastamaan, mikä on Tessassa ihana puoli mutta kyllä metsästys on se meidän ykkös juttu."
NOME-B kokeissa ollaan saavutettu tulokset
2x ALO2
ALO1

Tessan terveystulokset:
Lonkat: A/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: Terveet

Tessa on geenitestien (prcd-PRA, EIC, CNM, SD2) osalta vanhempien kautta terve


Brufinn Living Legend "Veikko"
Veikko jalostustietokannassa

Veikon kanssa on kisattu MEJÄ kokeissa, sekä Veikko käy aktiivisesti käytännön metsällä.
Veikko on hyvin sosiaalinen, reipas ja iloinen luonteeltaan, sekä todella motivoitunut työskentelemään ja tekemään sille annettuja tehtäviä.  
Kokonaisuudessaan Veikko on juuri sellaiset ominaisuudet omaava uros, joita itse haluan jalostuksessa käyttää. 


Omistaja Essi kuvailee Veikkoa näin:

 "Veikko on aina iloinen, äärettömän sosiaalinen ja arkielämässä helppo ja tasapainoinen koira, joka rakastaa ihmisiä ja muita eläimiä. 
Treenitilanteissa ja kokeissa syttyy todella nopeasti, on sisäisesti hieman kuumuva tapaus. On hyvin määrätietoinen ja itsenäinen tyyppi, ei ole kovinkaan ohjaajapehmeä.

Veikon kanssa ollaan harrasteltu kaikenlaista. Agilityn peruskurssi, Rallytokon perus- ja jatkokurssi, tokon alokurssillakin joskus pyörähdetty. Nosewörkin hajutesti läpäisty ja nosewörkkiä harjoitellaan kotioloissa aina silloin tällöin. Mejäkokeissa olemme päässeet voittajaluokkaan, mutta koepaikkojen vähyyden vuoksi emme ole luokkaa päässeet korkkaamaan vielä. Veikko on äärettömän hyvä nenätyöskentelijä. 
Onpa Veikko kutsuttu avuksi etsimään laitumella kadoksissa ollutta vasikkaakin ja löysi sen, kun ihmisvoimin sitä ei löydetty.

Pääsääntöisesti harrastamme nomepuolta metsästyksen tueksi. 
NOME-B kokeissa ollaan käyty starttaamassa, mutta koetilanteet eivät ole olleet oikein meidän juttu.

Metsällä Veikko on tarkkaavainen ja passissa hiljainen. Välillä ei tarvitse kuin seurata koiraa ja tietää milloin lintuja on tulossa. Varmistimen napsahdus saa koiran valppaaksi ja jos mitään ei tapahdu, ottaa Veikko lungisti ja käy pötköttelemään. On todella mukava koira metsällä, minun luotto metsästyskaverini. Käymme kyyhky-, sorsa- ja kanalintumetsällä."

Veikko on elämäni koira.

Veikon terveystulokset:
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: Terveet

Geenitestit: PRA, CNM vanhempien kautta terve

Muita tuloksia:
NOU1
MEJÄ 1xAVO2, 2xAVO1
LTE 174
NoseWork: Tasotesti läpäisty

Pennuista odotetaan tulevan vanhempiensa kaltaisia terveitä, hyvän työmotivaation omaavia ja helposti koulutettavia noutajia, joiden kanssa on helppo ja mukava elää, sekä jakaa arki.

Pennut eivät tule sairastumaan PRA, CNM, ja EIC, eikä ne voi olla tappijalkoja.

Tassukallion pennut kasvatetaan metsästystä ja rodunomaisia kokeita varten, sekä aktiiviseen harrastuskäyttöön. Tassukallion pennut soveltuvat myös työkoiriksi.

YHDISTELMÄN SUKUTAULU

Mikäli olet kiinnostunut Tassukallion pennusta, ole reippaasti yhteydessä!


Toinen suunnitelmissa oleva yhdistelmä tulee olemaan seuraava,
Rasinsalon Corona "Cora" & Lekking Clover Astro "Ymir"

Odotan Coralle juoksua vuodelle 2021 maalis/huhtikuun kieppeille, ja tällä aikataululla alustavasti pohjustettuna pennut syntyisivät touko/kesäkuussa, ja olisivat luovutuksessa syyskesällä suunnilleen mahdollisesti elokuulla. Mutta aika näyttää sitten miten tämä menee.

Cora on minun toinen jalostusnarttuni, joka on luonteeltaan avoin, sosiaalinen, ja innokas tekemään sille annettuja tehtäviä. 
Coran kanssa on suoritettu noutajien taipumuskoe NOU1 sekä hänen kanssa käydään aktiivisesti käytännön metällä.
Cora on ollut nopea oppimaan sekä itsevarma työskentelijä.

Omistaja Jarkko kuvailee Coraa näin:

 "Cora on todella vauhdikas nuori narttu. 
Hän ei aikaile noutojen kanssa, riistan löytöprosentti on jo nyt korkea. 
Ei arkaile minkään riistan kanssa, kokeiltu on variksesta lokkiin ja kaniinista rusakkoon unohtamatta kauriinsäärtä saatikka hirvensorkkaa. 
Perheen oma lellikki, parhaat kaverukset pienimmäisen lapsen kanssa. 
Cora on pohjimmiltaan nautiskelija, mutta metsästystilanteessa tarkkana kuin porkkana. Kokonaisuudessaan tottelevainen ja upea koira."

Cora jalostustietokannassa

Coran terveystulokset:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: Terveet
Cora on geenitestien (prcd-PRA, EIC, CNM, SD2) vanhempien kautta terve


Lekking Clover Astro "Ymir"
Ymir jalostustietokannassa

Ymir on saavuttanut hienoja tuloksia NOME-A puolella, sekä hänen kanssaan on kisattu myös ulkomailla lämpimän riistan metsästyskokeessa.
Ymir käy aktiivisesti myös käytännön metällä.

Ymirin terveystulokset:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: Terveet
 Ymir on geenitestien (prcd-PRA, CNM, EIC, SD2) osalta terve

Pennuista odotetaan tulevan vanhempiensa kaltaisia terveitä, hyvän työmotivaation omaavia tyylikkäitä metsästäjiä, ja helposti koulutettavia noutajia, joiden kanssa on helppo ja mukava elää, sekä jakaa arki.

Pennut eivät tule sairastumaan PRA, CNM, ja EIC, eikä ne voi olla tappijalkoja.

Tassukallion pennut kasvatetaan metsästystä ja rodunomaisia kokeita varten, sekä aktiiviseen harrastuskäyttöön. Tassukallion pennut soveltuvat myös työkoiriksi.

YHDISTELMÄN SUKUTAULU

Mikäli olet kiinnostunut Tassukallion pennusta, ole reippaasti yhteydessä!